Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA
Hlavná stránka Kontakt O škole

  • Pokračovanie v prezenčnom vzdelávaní v škole

    Riaditeľka Spojenej školy, Lomonosovova 8, Trnava oznamuje, že v zmysle vyhlášky č. 271/2021 pokračujú všetky naše organizačné zložky v prezenčnej výučbe v škole.

  • Advent

    Žiaci sa na adventné obdobie pripravujú veľmi kreatívne. V triedach za pomoci pedagogických pracovníkov vyrábali výzdobu a pripravovali vianočný stromček. 

    V pondelok si v triedach symbolicky zapálime prvú sviecu, stíšime sa, pripravíme si svoje srdcia na príchod Ježiša.

  • Aktuálna COVID situácia

    Na základe zárerov z rokovania vlády zo dňa 24.11.2021 sú školy aj naďalej otvorené a vyučovanie pokračuje priamo v školách.

  • Epidemiologická situácia

    Riaditeľstvo Spojenej školy upozozňuje, že od pondelka 1.11.2021 prechádza okres Trnava do červenej fázy (1. stupeň ohrozenia), pre ktorú je v interiéri nariadené nosť respirátory, nie rúška. 
    Žiadame o dodržiavanie tohto nariadenia.

  • Jesenné prázdniny

    Termín prázdnin: 28. - 29.10.2021 (štvrtok-piatok).

    Nástup do školy je 2.11.2021 (utorok). Tento termín platí aj pre ubytovaných žiakov.

  • Praktická škola

    Ako to vyzerá v našej novej Praktickej škole? Nech sa páči, nahliadnite a pozrite sa ako prebieha vyučovací deň.

  • Záhradníci

    Vo fotoalbume „poľnohospodárska výroba- záhradníctvo“ si môžete pozrieť žiakov na odbornom výcviku pri sadovníckych úpravách a aranžérskej tvorbe, kde majú možnosť rozvíjať svoje zručnosti v odbore, ktorý študujú.

  • Oznámenie pozitívneho výsledku a úzkeho kontaktu žiaka

    Upozorňujeme zákonných zástupcov žiakov, že podľa usmernení MŠVVaŠ SR v prípade, ak je u žiaka potvrdené ochorenie COVID-19 alebo je žiak úzkym kontaktom, rodič bezodkladne kontaktuje detského lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup. Rodič bezodkladne oznámi túto skutočnosť škole.

    Ďakujeme, že zabraňujete šíreniu COVID-19.

  • Predkladanie tlačiva o bezpríznakovosti

    Spojená škola, Lomonosovova 8, Trnava žiada rodičov zo všetkých svojich organizačných zložiek, aby pri absencii žiakov v trvaní 3 a viac dní odovzdali v škole, ihneď pri nástupe žiaka po absencii do školy, vyplnené tlačivo o bezpríznakovosti: Bezpriznakovost_(1).docx. Ďalšie informácie o prevádzkovom poriadku školy počas pandémie nájdete v: Opatrenia školy k zabráneniu šírenia COVID-19

  • Týždeň ovocia a zeleniny

    V jeseni sa počasie ochladzuje, prichádzajú rôzne vírusové ochorenia a my sa tradične zásobíme vitamínmi v podobe ovocia a zeleniny. Preto sme pripravili od 27.septembra do 1.októbra tematický týždeň na podporu zvýšenia spotreby ovocia a zeleniny. V rámci tohto týždňa sme žiakom nášho učilišťa rozdávali slovenské jabĺčka (obrázky vo fotogalérii).

    Jablká patria medzi najzdravšie druhy ovocia. Povzbudzujú nervový systém, minerálmi a vitamínmi posilňujú organizmus, majú protizápalové, mikrobiologické a krvotvorné účinky.

  • Vyučovací deň-praktické činnosti

    Počas vyučovacej hodiny "príprava jedál a výživa" žiaci Praktickej školy piekli bábovku. Niektoré úlohy vykonávali jednotlivo, iné za pomoci  hlavnej majsterky a p.asistentky. Pracovali v kuchynke, ktorá sa nachádza v samostatnej budove školských dielní. Bábovka sa vydarila, s konečným výsledkom sme boli všetci  spokojní.

    S prácou dnes nezaháľali ani žiaci v odbore cukrárska či stavebná výroba-stavebné práce. Žiaci mali plné ruky práce s pečením košíčkov z lineckého cesta a prípravnými stavebnými prácami.

  • Otvorenie školského roka 2021/2022

    Milí žiaci, vážení rodičia,

    školské vyučovanie v školskom roku 2021/2022 sa začína vo štvrtok 2.9.2021.
    Otvorenie školského roka sa uskutoční časovo nasledovne:
    - žiaci ŠZŠI začínajú o 8.00 hod.
    - žiaci ZŠ pre žiakov s autizmom začínajú o 9.00 hod.
    - žiaci OUI začínajú o 10.00 hod. 
    - žiaci PŠI začínajú o 11.00 hod.

    Žiaci, ktorí budú ubytovaní v školskom internáte si prinesú so sebou batožinu a vo štvrtok po triednických hodinách budú rozdelení do izieb. Stravovanie internátnych žiakov sa začne vo štvrtok 2.9.2021 počnúc obedom.
    Pokyny k epidemiologickej situácii:
    - žiaci a zákonní zástupcovia prinesú do školy vo štvrtok 2.9.2021 
    k otvoreniu školského roku vypísané tlačivo o bezpíznakovosti (tlačivá sa nachádzajú tu: Bezpriznakovost.docx, Bezpriznakovost_navsteva.docx),

    - žiak a jeho zákonný zástupca sú povinní vstupovať do budovy školy s prekrytím nosa a úst s použitím rúška.
    K nástupu do školy nie je potrebné testovenie.

  • Vyradenie absolventov

    V rámci ukončenia štúdia žiakov Odborného učilišťa internátneho, Lomonosovova 8, Trnava bude v našej škole v piatok 11.6.2021 o 12:00 hod. slávnostné vyradenie absolventov.

    Blahoželáme k úspešnému ukončeniu štúdia! 

  • Obnovenie vyučovania v škole od 8.3.2021

    Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu číslo 2021/10079:1-A1810 a usmernení MŠVVaŠ SR sa v Spojenej škole, Lomonosovova 8, Trnava od 8. marca 2021 obnovuje prezenčné vyučovanie v Špeciálnej základnej škole internátnej aj v Odbornom učilišti internátnom. Nástup na vyučovanie sa vzťahuje na všetkých žiakov oboch škôl. Vyučovanie sa začína v pondelok 8. marca 2021 ráno podľa riadneho rozvrhu. Ubytovaní žiaci po absolvovaní vyučovania budú ubytovaní na internáte. Žiadame všetkých rodičov, aby zdravým deťom vyplnili a podpísali Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu (https://ouitt.edupage.org/text19/), ktoré žiak prinesie 8.3.2021 do školy. Toto vyhlásenie je podmienkou vstupu žiaka do budovy školy. Z dôvoddu veľmi zlej epidemiologickej situácie vysoko odporúčame a žiadame, aby sa okrem zákonných zástupcov testovali aj žiaci starší než 10 rokov. Je to v záujme zachovania zdravia a životov nielen žiakov, ale aj ich rodín. Pokračovanie na: (https://ouitt.edupage.org/text19/).

  • JARNÉ PRÁZDNINY

    V termíne od 1.3.2021 do 5.3.2021 sú v trnavskom kraji jarné prázdniny. 

  • Pokračovanie v dištančnom vzdelávaní

    Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave za súčasnej epidemiologickej situácie, kedy je okres Trnava v najvyššom 4. stupni varovania (čierna farba), zakazuje od 08.02.2021 otvorenie všetkých predškolských a školských zariadení na území okresu Trnava. Ďalšie otvorenie všetkých predškolských a školských zariadení bude závisieť od vývoja epidemiologickej situácie v okrese Trnava ako aj regionálnych indikátorov. Z tohto dôvodu sa budú všetci žiaci Špeciálnej základnej školy internátnej a Odborného učilišťa internátneho ďalej vzdelávať dištančne podľa doterajšieho rozvrhu pre dištančné vzdelávanie. Zároveň žiadam všetkých zákonných zástupcov a žiakov, aby sledovali webovú stránku školy, na ktorej zverejníme aktuálne informácie. 

  • Prerušenie školského vyučovania od 11.1.2021

    Na základe Rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR zo dňa 8.1.2021 č. 2021/9418:2-A1810 sa prerušuje školské vyučovanie v školách od 11.1.2021 do odvolania. Všetci žiaci Špeciálnej základnej školy internátnej a Odborného učilišťa internátneho sa budú od 11.1.2021 vzdelávať dištančne. Žiaci Odborného učilišťa internátneho sa budú vzdelávať podľa priloženého rozvrhu hodín: ROZVRH_pocas_DV_od_11.1.2021.docx, pričom sú povinní nakontaktovať sa v čase rozvrhu na vyučujúcich.

  • Vyhlásenie o bezinfekčnosti

    Vážení rodičia, zákonní zástupcovia a plnoletí žiaci, 
    žiadame Vás, aby ste pred násupom žiakov do školy po vianočných prázdninách vytlačili priložené vyhlásenie o bezinfekčnosti, vyplnili ho a žiaci ho priniesli hneď v prvý deň nástupu do školy. 

    Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_-_zakonny_zastupca(1).docx
    Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_-_plnolety_ziak.docx
    V prípade, že nemáte možnosť tlačivo vytlačiť, je nutné prísť s neplnoletým žiakom do školy a tlačivo na vrátnici školy vyplniť.

  • Dotazník k testovaniu

    Žadame všetkých rodičov a plnoletých žiakov, aky do konca kalendárneho roka (do 31.12.2020) poslali do školy vyplnený dotazník, ktorý sa týka testovania žiakov pri návrate do školy po vianočných prázdninách. Vyplnený dotazník žadame poslať na mail školy skola@oui.sk  

    Dotaznik_k_testovaniu.docx 

  • Vianočné prázdniny

    Vianočné prázdniny sa podľa rozhodnutia ministra školstva, vedy výskumu a športu číslo 2020/18259:4-A1810 zo dňa 11. decembra 2020 uskutočnia v termíne od 21.12.2020 do 8.1.2021.