Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA
Hlavná stránka Kontakt O škole

  • Trenčiansky hrad

    Ako cieľ koncoročného výletu sme si vybrali dominantu Trenčína i celého považia - Trenčiansky hrad. Dolné nádvorie nám ponúklo jedinečné výhľady na mesto Trenčín a priľahlé okolie. Zaujala nás studňa lásky, ktorá neodmysliteľne patrí k Trenčianskemu hradu ako povesťami opradený symbol lásky Omara a Fatimy.

     

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Kultúrne pamiatky v Trnave

    Trnava patrí k najstarším mestám v strednej Európe, stala sa prvým slobodným kráľovským mestom na území dnešného Slovenska. A my sme sa vybrali na prehliadku jej najznámeších pamiatok  (radnica,Trojičné námestie, Katedrála, Bazilika). Na záver sme navštívili i múzeum a jeho expozície.

     

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Oddychová zóna Štrky

    Pri strelnici Štrky vzniklo oddychové miesto. A tak nás v letných horúčavách na osvieženie prilákala jeho súčasť- jazierko s lagúnami. Celý areál lemuje náučný chodník, kde sme videli búdky pre vtáčikov a hmyz. V tejto oáze oddychu sme našli aj slnečné kopce, na ktorých sa dá opaľovať alebo si spraviť piknik.

     

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • MDD

    Medzinárodný deň detí sme strávili v príjemnej atmosfére vonku v prírode. Škola usporiadala žiakom opekačku v rekreačnej zóne Kamenný mlyn. Deň sme si spestrili športovými súťažami, k čomu nám prialo i slnečné počasie.

     

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

    ​​​​​​​

  • Exkurzia- Gašparík

    Spolu so žiakmi II.J (učebný odbor obchodná prevádzka- práca pri príprave jedál), sme navštívili mäsovýrobu Gašparík. V závode prebieha výroba mäsových (mäkkých, varených, tepelne opracovaných, tepelne neopracovaných) a údených výrobkov. Ich výrobky sú vyrobené na Slovensku. 

    Touto cestou ďakujeme Ing. Martinovi Grobařovi- vedúcemu mäsovej výroby, za odborný výklad a ochotu ukázať nám proces výroby. 

  • Návšteva Múzea holokaustu

    Prostredníctvom múzea sme si pripomenuli životné príbehy obetí a preživších holokaustu.

    Múzeum holokaustu v Seredi je súčasťou SNM-Múzea židovskej kultúry v Bratislave. Vzniklo v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi. Počas druhej svetovej vojny boli z neho deportovaní slovenskí Židia. Súčasťou múzea je stála expozícia Múzea holokaustu v Seredi, v ktorej sú uverejnené dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s danou témou. 

     

  • Výstava kvetov "Májový kvet"

    Navštívili sme podujatie Májový kvet, ktoré námestie v centre mesta doslova premení na kvetinový záhon. Príjemnú atmosféru doplnili sprievodné koncerty, workshopy a divadelné predstavenia. Kvetinový trh priniesol do centra nespočetné množstvo kvetov, okrasných drevín, zeleninových sadeníc a voňavých byliniek.

    Žiaci Praktickej školy nahliadli i na prvé poschodie Mestskej veže. Tento priestor je využívaný na inštaláciu krátkodobých výstav.

  • Učebný odbor pedikúra-manikúra

    Nahliadnite ako sa budúce manikérky/pedikérky pripravujú na prax v starostlivosti o klientov. 

     

  • Opekačka na internáte

    OPEKAČKA - toto bolo želanie žiakov ubytovaných na školskom internáte. Preto sme usporiadali opekačku na školskom dvore, kde sme spoločne strávili príjemné popoludnie a zaspomínali na zážitky z celého školského roka.

    FOTO z opekačky Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Výstava spojená s predajom vlastných výrobkov

    V rámci aktivít praktickej školy internátnej sa v našej škole uskutočnila výstava spojená s predajom žiackych výrobkov. Ich kúpou sme podporili žiakov v ďalšej tvorbe 

  • Návšteva divadelného predstavenia

    Spolu so žiakmi Praktickej školy sme navštívili divadelné predstavenie "Ako sa hus vyparádila". Táto veselá rozprávka s pesničkami bola inšpirovaná krátkou bájkou V. G. Sutejeva. Rozprávka o husi, ktorá sa až príliš zamerala na svoj vzhľad, nás učí nachádzať krásu v každom človeku a poukazuje na to, že porovnávať sa s ostatnými sa nikdy nevypláca.

  • Rodičovské združenie

    Pozývame Vás na triednu schôdzu RODIČOVSKÉHO ZDRUŽENIA pri Odbornom učilišti internátnom v Trnave, ktorá sa uskutoční dňa 21.1.2022 o 14:30 hod (piatok).

  • Začiatok vyučovania po vianočných prázdninách

    Začiatok vyučovania po vianočných prázdninách je v riadnom termíne 10.1.2022. Vyučovanie bude prebiehať v škole. Všetci žiaci musia priniesť do školy vyplnené tlačivo o bezpríznakovosti: Bezpriznakovost_(1).docx. Internátni žiaci majú nástup v nedeľu 9.1.2022 v režime OTP (očkovaní, testovaní, prekonaní COVID-19).

  • Poskytovanie ubytovania žiakom v školskom internáte

    Vyzývame ubytovaných žiakov k testovaniu. Žiakom, ktorí sa neočkovali, alebo neprekonali COVID-19, v zmysle Školského semaforu zverejneného MŠVVaŠ SR dňa 26.11.2021 nesmie byť poskytnuté ubytovanie. Ubytovanie sa poskytuje iba žiakom s prezenčnou výučbou v režime OTP (očkovaní, testovaní, prekonaní žiaci).

  • Pokračovanie v prezenčnom vzdelávaní v škole

    Riaditeľka Spojenej školy, Lomonosovova 8, Trnava oznamuje, že v zmysle vyhlášky č. 271/2021 pokračujú všetky naše organizačné zložky v prezenčnej výučbe v škole.

  • Advent

    Žiaci sa na adventné obdobie pripravujú veľmi kreatívne. V triedach za pomoci pedagogických pracovníkov vyrábali výzdobu a pripravovali vianočný stromček. 

    V pondelok si v triedach symbolicky zapálime prvú sviecu, stíšime sa, pripravíme si svoje srdcia na príchod Ježiša.

  • Aktuálna COVID situácia

    Na základe zárerov z rokovania vlády zo dňa 24.11.2021 sú školy aj naďalej otvorené a vyučovanie pokračuje priamo v školách.

  • Epidemiologická situácia

    Riaditeľstvo Spojenej školy upozozňuje, že od pondelka 1.11.2021 prechádza okres Trnava do červenej fázy (1. stupeň ohrozenia), pre ktorú je v interiéri nariadené nosť respirátory, nie rúška. 
    Žiadame o dodržiavanie tohto nariadenia.

  • Jesenné prázdniny

    Termín prázdnin: 28. - 29.10.2021 (štvrtok-piatok).

    Nástup do školy je 2.11.2021 (utorok). Tento termín platí aj pre ubytovaných žiakov.

  • Praktická škola

    Ako to vyzerá v našej novej Praktickej škole? Nech sa páči, nahliadnite a pozrite sa ako prebieha vyučovací deň.