Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA
Hlavná stránka Kontakt O škole

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľka Spojenej školy, Lomonosovova 8, Trnava Vám oznamuje, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov poskytuje v utorok 26.03.2024 z organizačných dôvodov riaditeľské voľno žiakom Spojenej školy, Lomonosovova 8, Trnava. Voľno je poskytnuté žiakom všetkých organizačných zložiek. Počas riaditeľského voľna bude mimo prevádzky aj školský internát. Do školského internátu bude možný nástup 26.03.2024 od 18. hodiny.

  • Deň čaju

    V zimnom období si priam pýtame šálku teplého čaju. Preto sme si aj my urobili deň čaju. Ľudia na celom svete spomedzi všetkých nápojov azda najčastejšie pijú práve čaj. Známe čínske príslovie hovorí pravdu – mať doma dobrý čaj sa vždy vyplatí.  Už pred tisíckami rokov sa v starej Číne, odkiaľ tento nápoj pochádza, veľmi cenil a ľudia verili, že má uzdravujúce schopnosti. Napriek tomu, že všetky čaje pochádzajú z rovnakej rastliny – čajovníka čínskeho, rozoznávame nespočetné množstvo druhov čajov na základe spracovania a zloženia.

  • Starostlivosť o vtáčiky

    Počas zimných mesiacov si so žiakmi pripomíname dôležitosť starostlivosti o vtáčiky. Pripomenuli sme si ju formou prezentácie, kde sa dozvedeli, ktoré vtáčiky tu prezimujú a čím je vhodné ich kŕmiť. Venovali sme sa i rôznym výtvarným aktivitám, vychádzkam ku kŕmitku a ich sledovaniu. 

  • Karneval

    K fašiangovému obdobiu patria aj karnevaly. S našimi žiakmi sme si vyrábali škrabošky a masky. V rámci vyučovania sme si pripravili karnevalové dopoludnie s aktivitami, deti prišli v maskách a zabavili sa pri pesničkách. 

  • Týždeň redukcie odpadu

    Primárnym cieľom aktivity bolo naučiť žiakov separovať odpad, vytvoriť u nich návyky a pozdvihnúť ich environmentálne povedomie. Žiaci triedili odpad pod dohľadom pedagógov. Deťom bola formou prednášky a informačných materiálov vysvetlená dôležitosť separácie odpadu. Mimoriadna pozornosť bude naďalej venovaná osvetovej činnosti na hodinách prírodovedných predmetov a v rámci triednických hodín.

  • Rodičovské združenie

    V piatok 12. januára 2024 sa uskutočnia triedne rodičovské združenia. V základných školách začínajú bezprostredne po vyučovaní, v PŠI a OUI o 14:30 hod..   

  • Vianočné prázdniny

    V dňoch 23.12.2023 až 7.1.2024 sú vianočné prázdniny. Všetkým prajeme čarovné sviatky plné lásky a radosti.
    Nástup do školy na vyučovanie bude v pondelok 8.1.2024. Internát bude otvorený už v nedeľu 7.1.2024.

  • Vianočné darčeky pre MŠVVaŠ SR

    Spojená škola, Lomonosovova 8, Trnava poslala zamestnancom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vianočné darčeky. Škola sa prezentovala vianočnými anjelikmi, ktorých vyrobili šikovné ruky našich žiakov a pedagógov. Dúfame, že všetkým obdarovaným urobia radosť. 

  • Vianočná pošta

    Deti základných škôl posielali Ježiškovi vianočnú poštu. V listoch mu poďakovali za všetko, čo pre nich robí a zverili mu svoje najtajnejšie priania. Keďže im želania ešte splniť nemohol, poslal im aspoň odpoveď. Deti sa veľmi tešili, že si na nich nezabudol a veľmi sa tešia, že ich na Vianoce osobne navštívi.

    FOTO: https://ouitt.edupage.org/album/#gallery/135

  • Vianočné posedenie

    Tak ako každý rok,aj teraz 8.decembra sa zamestnanci školy po pracovnom dni zišli v školskej jedálni, aby si pripomenuli blížiace sa vianočné sviatky, na chvíľu zabudli na prácu a navzájom sa porozprávali. O program sa postarali naši žiaci pod vedním pedagógov, za čo im patrí veľké ďakujem. 

  • Mikuláš v našej škole

    Sviatok sv. Mikuláša v nás umocňuje predvianočný adventný čas. A nebolo tomu inak ani dnes, keď žiaci s radosťou vítali Mikuláša krátkymi básničkami i pesničkami a on im rozdal sladkú odmenu. 

  • Nelátkové závislosti

    24.novembra sa v našej škole uskutočnila beseda na tému "nelátkové závislosti". Toto stretnutie sa realizovalo na základe spolupráce s OR PZ v Trnave. Beseda mala preventívny charakter. Jej súčasťou bolo aj poskytnutie informačných internetových zdrojov súvisiacich s uvedenou tematikou. 

  • Návšteva galérie

    Žiaci Praktickej školy navštívili Galériu Jána Koniarka v Trnave, Synagógu – Centrum súčasného umenia, v ktorej bola výstava Jána Zelinku s názvom Oddelené súvislosti, Jiřího Kovandu - Pod stolom a výstava Oľgy Paštékovej - ANIMA-L. 

    FOTO https://ouitt.edupage.org/album/#gallery/131

  • Celoslovenská súťaž v prednese poézie a prózy

    Naše žiačky sa zúčastnili Celoslovenskej súťaže v prednese poézie a prózy žiakov odborných učilíšť v Hlohovci. Žiačky S. Bučeková (III.AK) a R. Čerešníková (II.JT) v súťaži družstiev obsadili skvelé 3. miesto. Zároveň sa žiačka S.Bučeková umiestnila v prednese prózy na vynikajúcom 2. mieste.

    Blahoželáme !

    FOTO https://ouitt.edupage.org/album/#gallery/130

  • Rodičovské združenie

    Vo štvrtok 16. novembra 2023 sa uskutočnia triedne rodičovské združenia. V základných školách začínajú bezprostredne po vyučovaní, v PŠI a OUI o 14:30 hod..   

  • Deň otvorených dverí 2023

    Vo štvrtok 9. novembra 2023 sa uskutočnil v našej škole Deň otvorených dverí. Záujemcov o štúdium sme informovali o štúdiu v našej škole, o študijných odboroch, poukazovali sme priestory školy a práce našich žiakov. Sprístupnené boli priestory všetkých organizačných zložiek. Ďakujeme za účasť!

    FOTO https://ouitt.edupage.org/album/#gallery/129

  • Prednáška obchodovanie s ľuďmi

    Obchodovanie s ľuďmi predstavuje vysoko spoločensky nebezpečnú formu trestnej činnosti, v priebehu ktorej dochádza k vážnemu porušovaniu ľudskej dôstojnosti a ľudských práv. Boj proti tomuto rozvíjajúcemu sa fenoménu je veľmi ťažký, a preto sme v rámci prevencie žiakom zabezpečili prednášku, ktorú zastrešil Policajný zbor.

    https://www.youtube.com/watch?v=qzlJXMkIgnA

  • Halloween (podvečer všetkých svätých) v škole

    Naši učitelia spestrili deťom vyučovanie "halloweenskou párty". Vyrezali si tekvice, vyzdobili jedáleň, pripravili chutné občerstvenie, obliekli si hrôzostrašné kostýmy čarodejníc, strašidiel či duchov, nasadili si masky a spoločne oslávili spomínaný keltský sviatok prílemnou zábovou a šantením.

  • Jesenné prázdniny

    Milí žiaci,
    30.10.2023 a 31.10.2023 sú jesenné prázdniny. Nástup do školy bude po prázdninách a sviatku vo štvrtok 2.11.2023. Ubytovaní žiaci prídu do školy rovnako ako dochádzajúci vo štvrtok ráno. 
    Prajeme Vám, aby ste si prázdniny užili v radosti.

  • Práca žiakov na vyučovaní

    Do fotogalérie bol pridaný nový album ZŠA práca na vyučovaní. Pani učiteľky počas vyučovania rozvíjajú u žiakov vedomostnú úroveň a zlepšujú ich manuálnu zručnosť. Na hodinách využívajú aj nový vzdelávací softvér, vďaka ktorému je výučba pre deti zaujímavejšia.

strana: