Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA
Hlavná stránka Kontakt O škole

  • Účelové cvičenie

    V minulosti branné cvičenie, po novom Ochrana života a zdravia, sa uskutočnilo aj na našej škole. V rekreačnej oblasti Kamenný mlyn si žiaci osvojili vedomosti z pohybu a pobytu v prírode. Príslušníkovi PMJ a HZ ďakujeme za diskusiu na tému výchova k bezpečnému správaniu.

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Celoslovenská súťaž

    Našu školu opäť úspešne reprezentovali žiačky VALENTÍNA BIHÁRIOVÁ a SOŇA HORVÁTHOVÁ na celoslovenskej súťaži praktických zručností a odborných vedomostí v uč.odbore obchodná prevádzka - príprava, predaj a skladovanie tovaru, ktorá sa konala v Spojenej škole internátnej v Bratislave. Dievčatá sa ako tím umiestnili na 2.mieste. V súťaži jednotlivcov skončila Soňa na 3.mieste. Gratulujeme !

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Športový deň

    2.6.2023 bol dňom športu a aktívneho pohybu v našej škole. Súťažilo sa v 4 disciplínach - štafetový beh, skok do diaľky, malý futbal a preťahovanie lanom. Všetky disciplíny boli vyhodnotené a žiakom boli odovzdané diplomy.

    Dobrá hudba, chutné občerstvenie a zohratý pedagogický tím boli predpokladom vydareného dňa.

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľka Spojenej školy, Lomonosovova 8, Trnava oznamuje, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov a § 3 ods. 9 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v znení neskorších predpisov poskytuje v dňoch 25. až 29.05.2023 riaditeľské voľno žiakom Spojenej školy, Lomonosovova 8, Trnava. Voľno je poskytnuté žiakom všetkých organizačných zložiek z organizačných dôvodov. Počas riaditeľského voľna bude mimo prevádzky aj školský internát. Na internát bude možnosť nástupu 29.5.2023 od 18:00 hod.

  • Májový kvet 2023

    Obľúbený kvetinový festival “Májový kvet” opäť rozžiaril námestie v Trnave. A žiaci Praktickej školy boli pri tom.

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Školský internát- prezentácia výrobkov

    Niekomu pre potešenie oka, niekomu na inšpiráciu. Aj taká bola dnešná prezentácia vlastných výrobkov žiakov zo školského internátu. Ďakujeme pani vychovávateľkám za organizáciu.

     

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Týždeň mlieka

    Pri príležitosti blížiaceho sa Svetového dňa mlieka nám žiaci I. JT triedy pripomenuli význam konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov ako dôležitej zložky našej výživy. Za mliečne pohostenie im ďakujeme.

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Prezentácia výrobkov Praktickej školy

    Prezentácia a predaj ručne vyrábaných výrobkov sa v našej škole stáva veľmi príjemnou tradíciou. “Handmade” žiakov Praktickej školy potešil deviateho mája vo vestibule školy všetkých milovníkov ručných prác.

     

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Rodičovské združenie

    Vážení rodičia, v piatok 14.4.2023 sa o 14.30 hod uskutoční v Odbornom učilišti internátnom a Praktickej škole internátnej rodičovské združenie. 

  • Učebný odbor pekárenská výroba

    Žiaci v učebnom odbore pekárenská výroba vykonávajú odborný výcvik u renomovaného zamestnávateľa “Mlyn a pekáreň Školuda - Trstín”. Naša dlhoročná spolupráca zabezpečuje žiakom veľmi dobré podmienky, a to realizovať sa priamo vo výrobnej praxi. Nazrite, ako si žiaci rozvíjajú svoje vedomosti a zručnosti v príprave na svoje budúce povolanie.

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Marec- mesiac knihy

    Mesiac marec už tradične spájame s mesiacom knihy. V našej škole sa snažíme v rámci výchovno – vzdelávacej činnosti o to, aby žiaci získali pozitívny vzťah k čítaniu a ku knihám ako takým. V mesiaci marec sme preto navštívili mestskú knižnicu-pobočka Prednádražie, v ktorej nás privítala milá pani knihovníčka. Žiakom vysvetlila, že požičiavanie kníh z knižnice má určité pravidlá a ako treba s knihami zaobchádzať.

     

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Deň učiteľov

    Pri príležitosti Dňa učiteľov sa zamestnanci školy spoločne stretli v školskej jedálni pri slávnostnom obede. Tento sviatok sa každoročne oslavuje na počesť Jána Amosa Komenského - učiteľa národov. Žiaci venovali učiteľom krátky kultúrny program, za čo im patrí veľké ĎAKUJEM.

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Modrý deň

    Pri príležitosti Svetového dňa vody, ktorý si pripomíname dňa 22. marca, sme v Praktickej škole realizovali rôzne edukačné aktivity. Začali sme krátkou prezentáciou o dôležitosti vody pre náš život a o význame jej šetrenia. Pokračovali sme súťažou na šk.dvore a tiež sme uvarili bylinkový čaj pre žiakov Odborného učilišťa.  

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Vianočné prázdniny

    Milí žiaci,

    od 23.12.2022 do 7.1.2023 sú vianočné prázdniny. Prajeme Vám, aby ste ich prežili v láske, zdraví a radosti. Nástup do školy po prázdninách je v pondelok 9.1.2023. Ubytovaní žiaci môžu nastúpiť do školského internátu v nedeľu 8.1.2023.

    ŽIaci pri nástupe do školy odovzadajú triednym učiteľom písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.
    ​​​​​​​Tlačivo: Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf

  • Prezentácia školy na MŠVVaŠ SR

    21.12.2022 sa naša škola prezentovala na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu SR, kde sa konali Vianočné trhy spojené s prezentáciou výrobkov žiakov špeciálnych škôl.

    Fotografie: Prezentácia školy na ministerstve školstva.

  • Deň otvorených dverí 2022

    Dňa 09.11.2022 sa v našej škole uskutočnil Deň otvorených dverí. Všetkým prítomným ďakujeme za účasť.

    Tento deň prilákal mladých zvedavcov, ich učiteľov, rodičov i súrodencov. So  záujmom si prezerali upravené priestory školy. Naši učni im predviedli svoje schopnosti a zručnosti pri práci, ktorú vykonávali v jednotlivých dielňach.

     

    FOTO: Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Vianočné trhy

    So žiakmi Praktickej školy sme si vychutnali atmosféru Vianoc v našom meste. Milovníkov kulinárskych špecialít potešili miestne pochúťky. Sviatočnú náladu umocnila veľkolepá výzdoba.

     

    foto Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Celoslovenská súťaž v prednese poézie a prózy

    Naše žiačky sa zúčastnili celoslovenskej súťaži žiakov odborných učilíšť a reedukačných centier v prednese poézie a prózy v Hlohovci. Dievčatá Kristína Meszárosová (II.AK) a Rebeka Čerešníková (I.JT) v súťaži družstiev obsadili skvelé 3. miesto. Zároveň sa žiačka K.Meszárosová umiestnila v prednese prózy na vynikajúcom 3. mieste.

    Blahoželáme !

     

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Celoštátna súťaž

    V Spojenej škole internátnej v Žiline sa konala Celoštátna súťaž praktických zručností a odborných vedomostí v učebnom odbore obchodná prevádzka. Zúčastnili sa jej zástupcovia odborných učilíšť z rôznych kútov Slovenska. Našu školu reprezentovali žiačky I.T Valentína Biháriová a Soňa Horváthová. V silnej konkurencii obsadili 1. miesto. Blahoželáme.

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Vlastná tvorba

    Vianočnou atmosférou sa u nás v škole dýcha už pred Vianocami. Žiaci z internátu a praktickej školy za pomoci pedagógov prispeli k vianočnej nálade. Pripravili vlastné výrobky na prezentáciu i charitatívny predaj a tie zožali úspech. Ďakujeme všetkým, ktorí podporili takéto aktivity!

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)