Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA
Hlavná stránka Kontakt O škole

  • "Pomôž mi, aby som to urobil sám"

    Praktická škola poskytuje vzdelávanie a prípravu na výkon jednoduchých pracovných činností. Pedagógovia sa snažia posúvať hranice schopností žiakov tak, aby dosiahli čo najvyššiu možnú úroveň v sebaobslužných zručnostiach.

    FOTO https://ouitt.edupage.org/album/#gallery/127

  • Deň zdravej výživy

    Ovocie a zelenina = sú zdravé, obsahujú veľa vitamínov, sú šťavnaté, lahodné, farebné... A taký bol aj náš "Deň zdravej výživy". Farebný, zdravý a chutný. Počas neho žiaci chutnali jadrové ovocie a pripomenuli si jeho dôležitosť pre zdravie človeka. Za prísun vitatamínov ďakujem p.učiteľke Mgr.E.Hudzovičovej.

    FOTO https://ouitt.edupage.org/album/#gallery/124

  • Záhradníci v praxi

    Ani žiaci z učebného odboru "poľnohospodárska výroba- záhradníctvo: kvetinár, zeleninár, ovocinár" nezaháľajú a pravidelne trénujú manuálne zručnosti starostlivosťou o rastliny či vytváraním rôznych aranžmánov.

    FOTO https://ouitt.edupage.org/album/#gallery/126

  • OUI - odborný výcvik "skladník/predavač"

    Nácvik praktických zručností žiakov tretieho ročníka v uč.odbore "skladník/predavač" prebieha vo veľkoobchode, ktorý je zameraný na distribúciu tovaru v obchodnej sieti Coop Jednota Slovensko. 

    FOTO https://ouitt.edupage.org/album/#gallery/125

  • Jesenné tvorenie v PŠ1

    Jesenné dni priniesli pestrú paletu farieb aj do našej Praktickej školy. Nazrite, aké dekorácie a výrobky s tematikou jesene žiaci vytvorili. 

    FOTO https://ouitt.edupage.org/album/#gallery/122

    ​​​​​

  • Oznámenie o riaditeľskom voľne

    Riaditeľka Spojenej školy, Lomonosovova 8, Trnava oznamuje, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) poskytuje dňa 04.10.2023 riaditeľské voľno žiakom všetkých organizačných zložiek. Počas riaditeľského voľna bude mimo prevádzky aj školský internát a školská jedáleň. Dôvodom riaditeľského voľna sú prevádzkové dôvody – odstávka vody. Nástup do školy a do internátu bude vo štvrtok 05.10.2023.

  • Návšteva lekárne

    Nechať žiakov precvičiť si svoje zručnosti priamo v praxi je hlavnou úlohou Praktickej školy. A tak sme navštívili lekáreň Benu, kde mali žiaci možnosť vidieť ako si zakúpiť či vybrať predpísané lieky od pani doktorky. Pani lekárnička nás taktiež oboznámila načo slúžia niektoré lieky, čaje či vitamíny. 

    FOTO https://ouitt.edupage.org/album/#gallery/123

  • Oznámenie o riaditeľskom voľne

    Riaditeľka Spojenej školy, Lomonosovova 8, Trnava oznamuje, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) poskytuje dňa 27.09.2023 riaditeľské voľno žiakom všetkých organizačných zložiek. Počas riaditeľského voľna bude mimo prevádzky aj školský internát a školská jedáleň. Dôvodom riaditeľského voľna sú prevádzkové dôvody – odstávka vody. Nástup do školy a do internátu bude vo štvrtok 28.9.2023.

     

  • Jesenné účelové cvičenie v ŠZŠI

    Dňa 21.9.2023 sa uskutočnilo jesenné účelové cvičenie pre žiakov A a B variantu. Cieľom školskej akcie boli športové aktivity a hry žiakov v prírode, pešia turistika a zvládanie pohybových aktivít vonku. 

  • Otvorenie školského roka 2023/2024

    Milí žiaci, vážení rodičia,
    otvorenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční v pondelok 4.9.2023 v ŠZŠI o 8:00hod., v ZŠA o 9:00 hod., v PŠI a OUI o 10:00 hod. Nástup na interát bude tiež 4.9.2023 po triednických hodinách.

    Organizačné pokyny pre nových žiakov:
    ZŠA - Pokyny_2023-2024_-_ZSA_-_PR.docx
    ŠZSI - Pokyny_2023-2024_-_SZSI.docx
    PŠI - Pokyny_2023-2024_-_PSI.docx
    OUI - Pokyny_2023-2024_-_OUI.docx

  • Hurá na prázdniny

    Želáme Vám slnkom rozžiarené prázdninové dni.

  • Schlosshof - koncoročný výlet

    Zažili sme nezabudnuteľný školský výlet v rakúskom zámku Schloss Hof. Objavili sme nielen nádherný zámok, ale i čarovné barokové záhrady a idylický statok so zvieratami. Jedinečnosť jedného z najväčších barokových komplexov v strednej Európe nám predstavili slovenskí sprievodcovia.

    FOTO https://ouitt.edupage.org/album/#gallery/128

  • Slávnostné vyradenie absolventov zo štúdia

    Na slávnostnom odovzdávaní výučných listov sme sa poslednýkrát rozlúčili s našimi učňami. Milí absolventi, želáme vám veľa úspechov v živote i v práci.

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Záverečné skúšky

    V dňoch 19.-21.júna 2023 sa na Odbornom učilišti konali záverečné skúšky. 24 žiakov preukázalo svoje zručnosti a odborné vedomosti pred komisiou a dokázali, že sú pripravení nastúpiť do zamestnania.

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Dni zdravia v našom meste

    Centrum mesta Trnava po roku opäť patrí podujatiu DNI ZDRAVIA. A my sme nemohli chýbať. Tohtoročný program sa zameriava na propagáciu zdravého životného štýlu, meranie krvného tlaku, cholesterolu či zraku.

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Cukrári na celoslovenskej súťaži

    Žiačky Erika Fraštiová a Adrika Polakovičová sa zúčastnili celoslovenskej súťaže zručností a odborných vedomostí v Spojenej škole v Hlohovci v učebnom odbore cukrárska výroba. Žiačkam patrí poďakovanie za reprezentáciu školy.

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Účelové cvičenie

    V minulosti branné cvičenie, po novom Ochrana života a zdravia, sa uskutočnilo aj na našej škole. V rekreačnej oblasti Kamenný mlyn si žiaci osvojili vedomosti z pohybu a pobytu v prírode. Príslušníkovi PMJ a HZ ďakujeme za diskusiu na tému výchova k bezpečnému správaniu.

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Celoslovenská súťaž

    Našu školu opäť úspešne reprezentovali žiačky VALENTÍNA BIHÁRIOVÁ a SOŇA HORVÁTHOVÁ na celoslovenskej súťaži praktických zručností a odborných vedomostí v uč.odbore obchodná prevádzka - príprava, predaj a skladovanie tovaru, ktorá sa konala v Spojenej škole internátnej v Bratislave. Dievčatá sa ako tím umiestnili na 2.mieste. V súťaži jednotlivcov skončila Soňa na 3.mieste. Gratulujeme !

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Športový deň

    2.6.2023 bol dňom športu a aktívneho pohybu v našej škole. Súťažilo sa v 4 disciplínach - štafetový beh, skok do diaľky, malý futbal a preťahovanie lanom. Všetky disciplíny boli vyhodnotené a žiakom boli odovzdané diplomy.

    Dobrá hudba, chutné občerstvenie a zohratý pedagogický tím boli predpokladom vydareného dňa.

    FOTO Spojená škola, Lomonosovova 8, TRNAVA (edupage.org)

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľka Spojenej školy, Lomonosovova 8, Trnava oznamuje, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov a § 3 ods. 9 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v znení neskorších predpisov poskytuje v dňoch 25. až 29.05.2023 riaditeľské voľno žiakom Spojenej školy, Lomonosovova 8, Trnava. Voľno je poskytnuté žiakom všetkých organizačných zložiek z organizačných dôvodov. Počas riaditeľského voľna bude mimo prevádzky aj školský internát. Na internát bude možnosť nástupu 29.5.2023 od 18:00 hod.